Na hlavný obsah

Schôdza k odvolávaniu Mikulca bude pokračovať v stredu

Blanár dnešný rokovací deň ukončil.

Schôdza k odvolávaniu Mikulca bude pokračovať v stredu
Na snímke zľava minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) a poslanec NR SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR

Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR, na ktorej čelí odvolávaniu z funkcie minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO), bude pokračovať v stredu 16. júna od 9.00 h. Podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) ukončil dnešný rokovací deň.

Poslanci najprv hlasovali o návrhu, aby v utorok 15. júna rokovanie pokračovalo aj po 19.00 h a v prípade potreby aj po polnoci. Hlasovanie sa malo uskutočniť v stredu o 11.00 h. Plénum však nebolo uznášaniaschopné.

Do rozpravy je ešte písomne prihlásená približne desiatka členov zákonodarného zboru. Potom dostanú možnosť prihlásiť sa ústne.

V rozprave počas dnešného dňa vystúpili viacerí členovia kabinetu na čele s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO).

Ministrovi vyjadrili podporu hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) a strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Za ľudí. Naopak, za jeho odvolanie budú hlasovať koaliční poslanci z hnutia Sme rodina Peter Pčolinský a Adriana Pčolinská. Samotný Mikulec cíti dôveru vlády a poslaneckých klubov koaličných strán.

Mimoriadnu schôdzu iniciovala strana Smer – SD. V odôvodnení návrhu opoziční poslanci uvádzajú, že medializované udalosti potvrdzujú, že minister vnútra nezvláda riadenie tohto rezortu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko