Na hlavný obsah

Sedemnásťročný Florenťan chce žalovať svojich rodičov. Nepovolili mu očkovanie

Ak bude treba, obráti sa aj na prezidenta.

Sedemnásťročný Florenťan chce žalovať svojich rodičov. Nepovolili mu očkovanie
Na ilustračnej snímke ľudia v Miláne. Foto: TASR/AP

Sedemnásťročný chlapec z talianskej Florencie chce žalovať svojich rodičov za to, že mu neumožnili nechať sa očkovať proti covidu.

Obrátil sa na toskánsku úniu advokátov, aby mu pomohla. Informoval o tom regionálny denník La Nazione.

Taliansko vďaka zlepšujúcej sa epidemickej situácii pokračuje v uvoľňovaní covidových opatrení, v pondelok (28. 6.) tam končí povinnosť nosiť vonku rúška.

Vakcínam neveria

„Moji rodičia neveria vakcínam, ale je to náš jediný nástroj, ako sa vrátiť k normálnemu životu. Chcem sa nechať očkovať, aby som bol slobodný, mohol cestovať, chodiť na diskotéku, do kina,“ povedal mladík z Florencie, ktorého podporil aj šéf regionálnej toskánskej vlády Eugenio Giani.

Chlapec povedal, že ak bude treba, obráti sa aj na prezidenta republiky. Podľa miestnej tlače bude ale prvým krokom rokovanie s rodičmi.

„Ak sa nedohodneme, požiadame o pomoc sociálny úrad či priamo prokuratúru, potom bude na sudcovi, aby očkovanie povolil,“ povedal advokát Gianni Baldini.

Taliansko povolilo očkovanie proti koronavírusu pre ľudí od veku 12 rokov začiatkom tohto mesiaca, v prípade maloletých je na to ale potrebný súhlas oboch rodičov, uviedol miestny denník.

Taliansko doteraz plne zaočkovalo proti covidu približne 17, 8 milióna zo svojich 60 miliónov obyvateľov, teda asi 33 percent populácie vo veku od 12 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet