Na hlavný obsah

Sergio Ramos po 16 rokoch končí v Reale Madrid

Klub doviedol aj k štyrom triumfom v Lige majstrov.

Sergio Ramos po 16 rokoch končí v Reale Madrid
Na snímke (zľava) prezident futbalového klubu Real Madrid Florentino Perez a futbalista Sergio Ramos. Foto: realmadrid.com

Zadák futbalového klubu Real Madrid Sergio Ramos sa vo štvrtok (17. 6.) po 16 rokoch so slzami v očiach rozlúčil so svojím dlhoročným pôsobiskom. Oznámila to agentúra Reuters.

Ako jeden z najikonickejších hráčov „bieleho baletu“ odohral 671 zápasov strelil 101 gólov a dvihol nad hlavu dovedna 22 trofejí. Podarilo sa mu skórovať aj v dvoch finálových zápasoch Ligy majstrov.

V španielskom veľkoklube končí po tom, ako mu 30. júna vyprší zmluva a nepodarilo sa mu dohodnúť na predĺžení zmluvy. Tridsaťpäťročný stopér vyjadril sklamanie, že jeho rozlúčka sa nekonala pred fanúšikmi na štadióne Santiaga Bernabeua.

„Toto je jeden z najťažších momentov môjho života, nikdy nemôžete byť pripravený povedať zbohom Realu Madrid, ale už je čas,“ povedal Ramos počas rozlúčkovej ceremónii.

Prezident klubu Florentino Perez, ktorý priviedol Ramosa do Realu z FC Sevilla v roku 2005 za 27 miliónov eur, sa hráčovi poďakoval za to, že „pomohol spraviť Real Madrid ešte väčšou legendou a najobdivovanejším klubom na svete“. Dodal, že „je bez pochýb jednou z najväčších legiend Realu Madrid“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport