Na hlavný obsah

Slovan Bratislava bude hrať hokejovú Ligu majstrov

Slovenský klub sa predstaví medzi európskou klubovou elitou.

Slovan Bratislava bude hrať hokejovú Ligu majstrov
Na snímke radosť hokejistov Slovana po postupe do semifinále play off Tipos extralig. Foto: TASR

Hokejový klub HC Slovan Bratislava bude v sezóne 2021/2022 zastupovať Slovensko v hokejovej Lige majstrov (CHL). Vedenie CHL vo štvrtok (10. 6.) v tlačovej správe potvrdilo, že udelilo extraligovému klubu voľnú kartu.

Slovan sa predstaví v atraktívnej F-skupine namiesto bieloruského šampióna Junosť Minsk, ktorému odobrali miestenku pre nestabilnú situáciu v krajine.

Jeho súpermi budú český majster Oceláři Třinec, tretí tím po základnej časti švajčiarskej NLA Fribourg-Gottéron a rovnako tretie mužstvo po základnej časti švédskej SHL Leksands IF, v ktorom v uplynulej sezóne pôsobili aj slovenskí reprezentanti Peter Cehlárik a Marek Hrivík.

Slovan Bratislava sa medzi európskou klubovou elitou predstaví po deviatich rokoch. V rokoch 2011 a 2012 pôsobil ako jediné slovenské mužstvo v medzinárodnej klubovej súťaži European Trophy. V decembri 2012 bol spolu s Viedňou spoluorganizátorom finálového turnaja, v ktorom zvíťazil švédsky celok Lulea HF.

Slovan je tiež držiteľom najlepšieho umiestnenia slovenského mužstva v Lige majstrov. V januári 2008 obsadil na záverečnom turnaji Super Six v Petrohrade 3. miesto, pripomenul klubový web hcslovan.sk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport