Na hlavný obsah

Slovensko už na Roland Garros v dvojhre nemá zástupcu. Aj Schmiedlová skončila v 1. kole

Po postupe z kvalifikácie nestačila na domácu Francúzku Mladenovičovú.

Slovensko už na Roland Garros v dvojhre nemá zástupcu. Aj Schmiedlová skončila v 1. kole
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová odvracia loptičku Francúzke Kristine Mladenovičovej počas 1. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Foto: SITA/AP

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa nepredstaví v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Ako kvalifikantka nestačila v utorkovom zápase 1. kola na domácu Francúzku Kristinu Mladenovičovú, ktorej podľahla 4:6, 0:6 za 1:35 h.

Slovenský tenis prišiel na parížskej antuke aj o posledné želiezko v singli, aj Norbert Gombos a Andrej Martin stroskotali hneď na úvodnej prekážke. Maximom Schmiedlovej na Roland Garros zostáva 3. kolo, v ktorom bola vlani a predtým v rok 2014. V 2. kole sa Mladenovičová stretne s víťazkou súboja medzi Estónkou Anett Kontaveitovou a Švajčiarkou Viktorijou Golubicovou.

Francúzka v prvom sete často účinne využívala stopbaly a vďaka dvom brejkom ho vyhrala 6:4. Schmiedlovej v druhom dejstve úplne odišlo podanie a nevedela nájsť recept na agresívne hrajúcu súperku, ktorá jej nadelila „kanára“. V treťom vzájomnom súboji so Schmiedlovou si 61. hráčka rebríčka WTA pripísala druhú výhru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport