Na hlavný obsah

Speváčka Britney Spearsová požiadala súd, aby ukončil jej 13 rokov trvajúce opatrovníctvo

Spôsobuje jej viac škody ako osohu, tvrdí speváčka.

Speváčka Britney Spearsová požiadala súd, aby ukončil jej 13 rokov trvajúce opatrovníctvo
Na snímke ľudia zhromaždení pred budovou súdu. S transparentmi v rukách prišli podporiť speváčku. Foto: SITA/AP

 Americká speváčka Britney Spearsová požiadala v stredu kalifornský súd, aby ju oslobodil od opatrovníctva jej otca, ktorý má už 13 rokov kontrolu nad jej životom i financiami. Informovala o tom agentúra AP.

„Chcem, aby sa toto opatrovníctvo skončilo,“ povedala speváčka počas svojho dlhého a emocionálneho príhovoru pred súdom v meste Los Angeles, komentuje AP. Spearsová odsúdila svojho otca Jamieho, ako aj iných ľudí, ktorí od roku 2008 konajú ako jej opatrovníci.

„Toto opatrovníctvo mi spôsobuje viac škody než úžitku,“ povedala. „Zaslúžim si žiť svoj život.“ Speváčka vyjadrila túžbu vydať sa za svojho priateľa a mať dieťa, čo jej však inštitút opatrovníctva zakazuje.

Speváčka chce zmenu

„Nie som šťastná. Nemôžem spať. Som strašne nahnevaná. Je to šialené,“ povedala speváčka a dodala, že každý deň plače.

„Som skutočne presvedčená, že toto opatrovníctvo je škodlivé. Chcem zmenu, zaslúžim si zmenu,“ pokračovala Spearsová pred sudkyňou Brendou Pennyovou. Speváčka je podľa vlastných slov „traumatizovaná“ a „trpí depresiami“.

Speváčka už predtým na súde vyjadrila svoj názor na jej opatrovníctvo, pojednávania však doteraz boli neverejné a prepis z nich zapečatený.

Otec Jamie Spears začiatkom roka 2008 prevzal opatrovníctvo nad svojou dcérou pre jej široko medializované psychické problémy. Spolu so svojimi právnikmi vyjadrili obavy, že jeho dcéra a jej majetok v hodnote viac ako 50 miliónov dolárov môžu byť obeťami podvodov a manipulácie.

Podľa amerických zákonov dôkazné bremeno nesie Spearsová – musí pred súdom dokázať, že je svojprávna a schopná rozhodovať o svojom živote.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet