Na hlavný obsah

STU zverejnila mená kandidátov na post nového rektora

Uchádzači sú dvaja.

STU zverejnila mená kandidátov na post nového rektora
Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Rektorát Slovenskej technickej univerzity (STU). Foto: TASR

O pozíciu rektora Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave sa uchádza doterajší prorektor Oliver Moravčík, ktorý je v súčasnosti poverený funkciou rektora, a Jozef Peterka z Katedry obrábania a počítačovej podpory technológií Materiálovotechnologickej fakulty a externý spolupracovník Strojníckej fakulty STU, informovala univerzita.

Kandidáti predstavia svoj program zhromaždeniu akademickej obce 21. júna. Voľby kandidáta na rektora STU sa uskutočnia na zasadnutí akademického senátu (AS) STU o týždeň neskôr, a to 28. júna.

Voľby môžu mať viac kôl, pričom všetky kolá sa uskutočnia na tom istom zasadnutí. Kandidát na rektora je zvolený v tom kole, v ktorom získa nadpolovičnú väčšinu platných hlasov všetkých členov AS STU. Senátori o voľbách kandidáta na rektora rozhodujú tajným hlasovaním.

Portrétová fotografia – Oliver Moravčík
Oliver MoravčíkProrektor STU pre strategické projekty a rozvoj

Je riaditeľom ústavu Advanced Technologies Research Institute pri UVP Cambo Materiálovotechnologickej fakulty STU v Trnave. Od apríla 2019 je prorektorom STU pre strategické projekty a rozvoj. AS STU ho 26. apríla poveril výkonom funkcie rektora STU. Predtým pôsobil ako dekan Materiálovotechnologickej fakulty STU (2006-2014) a ešte skôr ako prodekan. V rokoch 1994 – 1998 pôsobil ako predseda AS STU. Na akademickej pôde pôsobí od roku 1976 ako vysokoškolský učiteľ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko