Na hlavný obsah

ŠÚKL zatiaľ k Sputniku neeviduje žiadne hlásenia na nežiaduce účinky

Najväčší záujem o ruskú vakcínu je u ľudí vo veku 40 až 44 rokov.

ŠÚKL zatiaľ k Sputniku neeviduje žiadne hlásenia na nežiaduce účinky
Na snímke muž počas očkovania ruskou vakcínou Sputnik V proti ochoreniu Covid-19 na Poliklinike cudzokrajných chorôb v Bratislave. Foto: TASR

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nateraz neeviduje žiadne hlásenia podozrenia na nežiaduce účinky vakcíny proti ochoreniu COVID-19 Sputnik V. Pre TASR to povedala hovorkyňa štátneho ústavu Magdaléna Jurkemíková.

„Prijaté hlásenia budú takisto súčasťou týždenných štatistík,“ odpovedala na otázku, či ústav plánuje informovať aj o nežiaducich účinkoch tejto vakcíny, ako to na týždennej báze robí pri registrovaných vakcínach od konzorcia Pfizer/BioNTech a od spoločností Moderna a AstraZeneca.

Ako vyplýva z dát Inštitútu zdravotných analýz (IZA), dostupných na webe cakaren.vercel.app/projekt, na ruskú vakcínu aktuálne čaká 5 411 ľudí. Najväčší záujem o ňu prejavili ľudia vo veku od 40 do 44 rokov. Tých je v čakárni aktuálne 656.

Z počtu čakajúcich podľa kraja vyplýva, že najviac záujemcov o túto vakcínu, a to 1036, je z Banskobystrického kraja. Záujemcov vo veku od 60 do 84 rokov je v čakárni 1 289.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko