Na hlavný obsah

Ministerstvo hospodárstva podalo trestné oznámenie pre podozrivé dotácie na nájmy

Podozrivých je približne jedno percento zo všetkých žiadostí.

Ministerstvo hospodárstva podalo trestné oznámenie pre podozrivé dotácie na nájmy
Na snímke minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Ministerstvo hospodárstva podalo trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru SR na bratislavských mestských poslancov pre podozrivé dotácie na nájmy. Informoval o tom v stredu (2. 6.) minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Sulík spresnil, že z celkových 80 000 žiadostí o dotáciu na nájmy bolo asi 800 podozrivých zo spáchania subvenčného podvodu. Ide teda približne o jedno percento z celkového počtu. Povedal, že ministerstvo doposiaľ vyplatilo na nájomné okolo 90 miliónov eur, výsledná suma pomoci však bude ešte vyššia.

„Chcel by som všetkých ostatných žiadateľov o nájmy upozorniť, že tu bude určite platiť nulová tolerancia. Chcem teraz vyzvať všetkých podvodníkov, aby vrátili tie peniaze, lebo problémy budú mať len a len väčšie,“ dodal šéf rezortu s tým, že táto dotačná schéma končí, pretože prevádzky sú prakticky všetky otvorené. Upozornil, že do konca júna môžu ľudia žiadať nájomné za obdobie do 30. apríla. Po tomto dátume už nebudú akceptovať žiadne žiadosti.

Od 1. júla začne ministerstvo prísne kontrolovať žiadateľov o dotáciu. Sulík ich preto vyzval, aby sa zdržali akéhokoľvek pokusu o zneužitie tohto príspevku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika