Na hlavný obsah

Súper Slovenska vo štvrťfinále je známy. Rozhodol o ňom triumf Američanov

Tí sú zatiaľ najlepším tímom na MS.

Súper Slovenska vo štvrťfinále je známy. Rozhodol o ňom triumf Američanov
Foto zo zápasu USA - Taliansko, radosť Američanov. Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejisti sa vo štvrťfinále tohtoročného svetového šampionátu predstavia proti Američanom. Tí v utorok (1. 6.) zdolali Talianov 4:2 a stali sa víťazmi B-skupiny s 18 nazbieranými bodmi. Keďže Slováci v A-skupine po prehre s Čechmi (3:7) obsadili s 12 bodmi postupové štvrté miesto, o účasť v semifinále sa pobijú práve s Američanmi.

Najslabší sú Taliani

Taliani prehrali v Rige všetkých sedem zápasov a s nulou na konte boli najslabší tím šampionátu. Američania hrali o potvrdenie víťazstva v skupine a na ich prejave bola od úvodu vidieť herná pohoda. Po prvej tretine vyhrávali pohodlne 3:0.

Následne boli ich ofenzívne snahy v druhej časti menej výrazné a Taliani sa dostali do útoku častejšie než v prvej tretine. V 22. minúte sa Frigo dostal do úniku popri mantineli a prestrelil Oettingera – 1:3. Američanov to však nevyviedlo z rovnováhy a v 30. minúte Garland zvýšil na 4:1, keď potrestal chybu súpera. Zápas postupne strácal na tempe a postupne ubúdalo zaujímavých akcií.

Tretia tretina sa hrala s malým počtom prerušení hry. Američania sa v nej vrátili ku koncentrovanejšiemu výkonu a opäť častejšie zamestnávali talianskeho brankára. Piaty gól v nej však nedosiahli, naopak, Giliati vyhral osobný súboj s obrancom súpera a prekvapil aj Oettingera. Viac z hry mali do konca zápasu hráči USA, ale skóre sa už nezmenilo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport