Na hlavný obsah

Taliani do tretice víťazne, Turci sa po prehre so Švajčiarskom lúčia bez bodu

Zo skupiny postupuje aj Wales.

Taliani do tretice víťazne, Turci sa po prehre so Švajčiarskom lúčia bez bodu
Futbalisti Talianska oslavujú víťazstvo nad Walesom. Foto: SITA/AP

Futbalisti Talianska suverénne postúpili do osemfinále majstrovstiev Európy vo futbale z prvého miesta v skupine. Taliani nezaváhali ani v poslednom treťom zápase A-skupiny, keď v nedeľu (20. 6.) podvečer zdolali Walesanov 1:0 (1:0).

Jediný gól zápasu strelil v 39. min Matteo Pessina. Stredopoliar Atalanty Bergamo usmernil do siete súperovej bránky center zastupujúceho kapitána Marca Verrattiho. Hostia z Walesu hrali od 55. min bez vylúčeného Ethana Ampadua. Zverenci Roberta Manciniho nastúpili v pozmenenej zostave bez viacerých hráčov základnej zostavy, keďže už pred zápasom s hráčmi Walesu mali postup vo vrecku.

Víťazná séria

Taliani vyhrali svoju skupinu s 9 bodmi a so skóre 7:0. Súperom Talianska v osemfinále bude v sobotu 26. júna na londýnskom Wembley druhý tím C-skupiny. Momentálne je na tejto pozícii Ukrajina. Môže to byť aj Rakúsko.

Futbalisti „Azúrovej squadry“ dosiahli jedenáste víťazstvo v sérii so skóre 32:0. Gól nedostali už 1 055 minút a celkovo odohrali tridsiaty zápas bez prehry. Zatiaľ naposledy ich nachytali Portugalčania v septembri 2018 (0:1), odvtedy majú Manciniho zverenci bilanciu 25 víťazstiev – 5 remíz.

Švajčiarsko blízko k postupu

Spolu s Talianmi postúpili do osemfinále ME aj Walesania, ktorí pri rovnakom počte bodov so Švajčiarmi idú ďalej vďaka lepšiemu skóre, keďže vzájomný zápas oboch týchto tímov sa skončil 1:1.

Švajčiarskym reprezentantom nestačilo na druhé miesto v skupine ani víťazstvo nad Turkami 3:1 (2:0). Dva švajčiarske góly strelil Xherdan Shaqiri, tretí pridal Haris Seferovic. Švajčiari so štyrmi bodmi majú veľkú šancu na postup z tretieho miesta, Turci na štvrtom mieste zostali bez bodu a so skóre 1:8.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport