Na hlavný obsah

Taliani pohodlnou výhrou nad Švajčiarskom spečatili postup do osemfinále

Dvakrát sa presadil Locatelli.

Taliani pohodlnou výhrou nad Švajčiarskom spečatili postup do osemfinále
Na snímke radosť talianskych futbalistov po góle Manuela Locatelliho. Foto: SITA/AP

Futbalisti Talianska si ako prví zabezpečili postup do osemfinále EURO 2020. Vo svojom druhom zápase v  A-skupine zdolali Švajčiarsko 3:0 a so 6 bodmi sú na čele tabuľky. Hernú prevahu Talianov na Stadio Olimpico potvrdil dvoma gólmi stredopoliar Manuel Locatelli, tretí pridal útočník Ciro Immobile. Taliani uzavrú účinkovanie v základnej A-skupine v nedeľu 20. júna od 18.00 SELČ zápasom s Walesom, Švajčiari budú hrať v rovnakom čase s Tureckom.

Taliani sa snažili od úvodu diktovať hru. V 11. minúte ešte Immobileho hlavičke chýbala presnosť, no ofenzívne snaženie domácich pokračovalo. V 19. minúte sa po rohovom kope presadil Chiellini, ale talianska radosť bola predčasná, keďže VAR odhalil jeho hru rukou. V 26. minúte už bolo všetko v súlade s pravidlami, keď Berardi potiahol loptu po pravej strane a po jeho prízemnej prihrávke pohotový Locatelli prestrelil brankára Sommera – 1:0.

Švajčiari sa dlho nevedeli dostať k ofenzíve, ich snahy sa často končili už v zárodku. V 52. minúte sa Taliani kombináciou dostali pred šestnástku hostí a Locatelli ľavačkou prekvapil Sommera – 2:0. Po hodine hry sa do sľubnej šance dostal Zuber, ale brankár Talianov Donnarumma podržal svoj tím. Taliani bez väčších problémov čelili švajčiarskym ofenzívnym snahám a hrozili z brejkov. V 89. minúte sa presadil Immobile, keď strelou spoza šestnástky uzavrel na 3:0.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport