Na hlavný obsah

Tampa vstúpila do finále play off úspešne, prvý gól zápasu proti Montrealu vsietil Černák

Tomáš Tatar do bojov nezasiahol.

Tampa vstúpila do finále play off úspešne, prvý gól zápasu proti Montrealu vsietil Černák
Slovenský obranca Erik Černák. Foto: SITA/AP

Slovenský hokejista Erik Černák otvoril skóre úvodného zápasu finále play off NHL. Svojím prvým gólom vo vyraďovačke v kariére prispel k domácemu triumfu Tampy Bay nad Montrealom 5:1. Jeho krajan Tomáš Tatar v tíme Canadiens opäť chýbal na súpiske. Obhajca Stanleyho pohára vedie v sérii 1:0.

Dvadsaťštyriročný slovenský obranca sa presadil v 7. minúte duelu, keď si nakorčuľoval medzi kruhy a šikovne usmernil prihrávku Ondřeja Paláta. Do streleckej listiny sa v bojoch o Stanley Cup zapísal premiérovo vo svojom 46. zápase. V pondelkovom (29. 6.) zápase odohral 19:03 minúty, mal dva plusové body a dve trestné minúty.

Dvoma zásahmi prispel k triumfu Nikita Kučerov, ktorý tiež prihral v závere zápasu na gól Stevenovi Stamkosovi. Tri asistencie dosiahol Brayden Point. Jediným úspešným strelcom v drese Montrealu bol Ben Chiarot, keď skorigoval v 38. minúte na 1:2. Víťazstvo Tampy vychytal Andrej Vasilevskij, ktorý chytil 18 striel.

Podľa webu NHL má úspešný tím v prvom zápase vo finále veľkú výhodu a od formátu na štyri víťazstvá (v roku 1939) získal Stanleyho pohár v 75-percentách prípadov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport