Na hlavný obsah

Úrad inšpekčnej služby zadržal policajta, niekoľko rokov obchodoval s drogami

Zadržala uňho marihuanu a extázu, drogy predával priateľom.

Úrad inšpekčnej služby zadržal policajta, niekoľko rokov obchodoval s drogami
Na snímke je nádoba s marihuanou, ktorú zaistili u policajta. Foto: ministerstvo vnútra

Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) zadržal 35-ročného policajta, u ktorého našiel marihuanu a extázu. Teraz mu hrozí až 15 rokov za mrežami. Policajt mal podľa zistení inšpekcie nakupovať a následne predávať drogy úzkemu okruhu priateľov a známych, prevažne v obci nitrianskeho okresu. Sám bol iba príležitostným užívateľom.

„Zadržaný policajt sa k trestnej činnosti, ktorej sa mal venovať dva až tri roky, priznal,“ informoval tlačový odbor ministerstva vnútra na základe zabezpečených dôkazov aj desiatok výsluchov.

Našli uňho drogy aj peniaze

Príslušníci policajnej inšpekcie dokumentovali a zbierali dôkazy niekoľko týždňov a ich operatívno-pátracia činnosť vyvrcholila niekoľkými domovými prehliadkami začiatkom júna.

„Výsledkom prehliadok bolo zaistenie viac ako 150 kusov ružových tabliet a takmer 60 g zelenej sušiny. Medzi zaistenými vecami bola aj digitálna váha, plastové vrecká, predmety slúžiace na konzumáciu drog a niekoľko tisíc eur,“ uviedol rezort s tým, že podľa expertízy ide o minimálne 120 bežných jednotlivých dávok marihuany a minimálne o 151 jednotlivých dávok extázy.

Policajt je obvinený z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Na základe rozhodnutia Okresného súdu Nitra je väzobne stíhaný a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 10-15 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko