Na hlavný obsah

V Abú Zabí ponúkajú očkovanie proti covidu pre turistov zadarmo

Prvú dávku dostalo už takmer 85 percent obyvateľov emirátov.

V Abú Zabí ponúkajú očkovanie proti covidu pre turistov zadarmo
Ilustračné foto. Foto: TASR

Hlavné mesto Spojených arabských emirátov (SAE) Abú Zabí začalo turistom ponúkať bezplatné očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Doteraz mali v meste nárok na očkovanie zadarmo len občania a rezidenti. Informovala o tom v utorok (22. 6.) agentúra Reuters.

Ako ďalej agentúra informuje, opatrenie by zatiaľ nemalo platiť v najľudnatejšom emiráte Dubaji či v ktoromkoľvek z ďalších piatich emirátov. V Abú Zabí sa očkuje čínskou vakcínou Sinopharm a vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNTech.

Registrovať sa na bezplatné očkovanie proti covidu podľa spoločnosti SEHA, ktorá spravuje zdravotnú infraštruktúru v Abú Zabí, môžu návštevníci s vízami vydanými v Abú Zabí a držitelia pasov, ktorí do nich môžu dostať turistické vízum pri prílete do SAE cez Abú Zabí.

Najmenej jednu dávku vakcíny podľa oficiálnych údajov v SAE dostalo takmer 85 percent ľudí, ktorým bola sprístupnená. Koľko ľudí dostalo dávky obe, podľa Reuters z oznámenia úradov nebolo jasné.

Počty novoinfikovaných v SAE v uplynulom mesiaci vzrástli. Pre návštevníkov Abú Zabí naďalej platia obmedzenia vrátane PCR testov a až na výnimky aj karanténa. Testovať sa musia aj ľudia, ktorí prichádzajú z iných emirátov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet