Na hlavný obsah

V Česku spustili registráciu na očkovanie pre ľudí od 16 rokov

Zaregistrovalo sa už vyše 165 000 nových záujemcov.

V Česku spustili registráciu na očkovanie pre ľudí od 16 rokov
Ampulka s vakcínou od spoločnosti Moderna. Foto: SITA/AP

Od polnoci sa v Českej republike môžu na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 prihlásiť všetci ľudia vo veku minimálne 16 rokov. Oznámil to v piatok (4. 6.) český minister zdravotníctva Adam Vojtěch na sociálnej sieti.

Za necelých 11 hodín od spustenia registrácie sa vo vekovej skupine od 16 do 30 rokov doposiaľ prihlásilo už viac ako 165 000 nových záujemcov o očkovanie.

„Prosím, registrujte sa, nech urobíme bodku za koronavírusom. Je čas vrátiť sa späť k normálnemu životu,“ uviedol Vojtěch.

Český premiér Andrej Babiš tiež v piatok (4. 6.) na sociálnej sieti uviedol, že v stredu (2. 6.) dosiahli rekord v počte zaočkovaných osôb za jediný deň. Celkovo si nechalo vakcínu vpichnúť až 112 231 ľudí.

Portál tn.cz zároveň uvádza, že s touto vekovou kategóriou prichádza aj najdlhšia čakacia lehota medzi registráciou a samotným očkovaním. Štatistiky však hovoria, že vo veku od 16 do 29 rokov je v Česku približne 1,5 milióna obyvateľov, čo by mohlo výraznou mierou prispieť k preočkovanosti celej populácie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet