Na hlavný obsah

V Melbourne predĺžia lockdown o ďalší týždeň

Hranie pre medzinárodné cestovanie sa v Austrálii otvoria asi až v roku 2022.

V Melbourne predĺžia lockdown o ďalší týždeň
Na snímke pohľad na austrálske mesto Melbourne, ktoré zasiahol silný vietor. Foto: pixabay.com

Lockdown v austrálskom meste Melbourne súvisiaci s pandémiou koronavírusu predĺžia o týždeň, informovala o tom v stredu (2. 6.) agentúra DPA.

Vo zvyšku austrálskeho štátu Viktória sa obmedzenia v piatok (4. 6.) uvoľnia, potvrdil tamojší vicepremiér James Merlino. V Melbourne môžu obyvatelia opustiť svoje domovy len v prípade cesty do práce, na nákup, s cieľom športovej aktivity alebo cesty na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Zákaz platí aj pre cestovanie z iných častí štátu Viktória do Melbourne.

V celej Viktórii zaviedli od 28. mája na sedem dní prísny lockdown po desiatkach nových prípadov nákazy koronavírusom. Momentálne je v štáte ešte 60 aktívnych prípadov, spresnil Merlino.

Vlani platil v Melbourne mesiac trvajúci lockdown s prísnymi opatreniami. Austrália so svojimi 25 miliónmi obyvateľov zvládla pandémiu vďaka mimoriadne prísnym opatreniam doposiaľ dobre, píše DPA. V celej krajine potvrdili spolu 30 000 prípadov, v spojitosti s ochorením COVID-19 zomrelo 910 ľudí.

Hranice Austrálie sú uzatvorené od marca 2020. Napriek tomu sa ozývajú hlasy kritikov, pretože očkovacia kampaň napreduje pomaly a vláda pravdepodobne umožní medzinárodné cestovanie až v roku 2022.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet