Na hlavný obsah

V Moskve otvoria „bezcovidové“ reštaurácie

Navštíviť ich môžu len zaočkovaní alebo tí, čo covid prekonali.

V Moskve otvoria „bezcovidové“ reštaurácie
Ilustračné foto. Foto: TASR

V Moskve spustia v sobotu (19. 6.) experiment s „bezcovidovými“ reštauráciami. Súčasťou experimentu bude desať až pätnásť reštaurácií, v ktorých budú všetci zamestnanci zaočkovaní proti koronavírusu. Vedenie mesta experiment spustí na podnet samotných reštaurácií.

Vstup umožnia len tým hosťom, ktorí budú buď zaočkovaní, alebo v blízkej minulosti prekonali COVID-19 a majú dostatočné množstvo protilátok. V piatok (18. 6.) o tom informovala agentúra Interfax a portál denníka Rossijskaja gazeta.

„Majitelia reštaurácií navrhli zriadiť bezcovidové stravovacie zariadenia. Od zajtra teda spustíme experiment,“ uviedol starosta Moskvy Sergej Sobianin a informoval o tom, že sa hostia pri návšteve takýchto reštaurácií budú musieť preukázať QR kódom, ktorý potvrdí, že ich zaočkovali. V sprievode dospelej osoby budú môcť reštaurácie navštíviť aj deti.

Experiment spustia v čase, keď v Moskve začal rapídne stúpať počet nových prípadov koronavírusu. V piatok tam zaznamenali dokonca najväčší denný prírastok nových prípadov od začiatku pandémie, a to až 9 056. Celkovo od vypuknutia pandémie ochorelo v Moskve takmer 1,3 milióna obyvateľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet