Na hlavný obsah

V rámci najväčšieho zásahu proti drogovej mafii na Slovensku obžalovali osem ľudí

Prvá akcia Venal siaha do roku 2018.

V rámci najväčšieho zásahu proti drogovej mafii na Slovensku obžalovali osem ľudí
Na archívnej snímke členovia zločineckého gangu zo Serede, ktorých polícia zadržala počas akcie Venal, počas prestávky v pojednávacej miestnosti na Špecializovanom trestnom súde 28. septembra 2020 v Banskej Bystrici. Foto: TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal vo štvrtok 17. júna obžalobu na osem obvinených v rámci akcií Venal, informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Obžaloba sa týka zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a zločinu marenia spravodlivosti v jednočinnom súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Podaná obžaloba by sa mala týkať najmä obvinených z policajných akcií Venal 3 a Venal 4.

Na dvojicu mala byť podaná obžaloba za členstvo v zločineckej skupine, piati mali byť činní v zločineckej skupine. Zločin marenia spravodlivosti sa má týkať jednej osoby pre tzv. moták z väzby.

Hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjáková to potvrdila s tým, že trestná vec bola pridelená zákonnému sudcovi na pracovisku ŠTS v Banskej Bystrici, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe.

Národná kriminálna agentúra zasahovala v rámci akcie s krycím názvom Venal 6 na začiatku mája v Seredi a iných častiach Slovenska. Vyšetrovateľ vtedy obvinil 16 osôb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko