Na hlavný obsah

Vyšetrovateľ inšpekčnej služby na NAKA zaistil Pčolinského spis

Zaistil ho minulý piatok.

Vyšetrovateľ inšpekčnej služby na NAKA zaistil Pčolinského spis
Na snímke bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský. Foto: TASR

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) Trenčín zaistil v piatok večer (11. 6.) originál vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci, týkajúcej sa obvineného exriaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského.

Pre TASR to uviedol krajský prokurátor v Bratislave Rastislav Remeta. Originál spisu bol po vyhotovení kópie vrátený v pondelok (14. 6.) naspäť vyšetrovateľovi NAKA.

„Je potrebné uviesť, že ešte 11. júna približne o 18.00 h zaistil vyšetrovateľ ÚIS Západ na NAKA Prezídia Policajného zboru (PPZ) Trenčín v rámci prehliadky iných priestorov a pozemkov aj originál tretieho vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci týkajúcej sa obvineného Vladimíra P., keďže vyšetrovateľ NAKA PPZ Trenčín ho odmietol dobrovoľne vydať a nebolo ho možné ani odňať. Originál tohto vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci týkajúcej sa obvineného Vladimíra P. bol tiež 14. júna, po vyhotovení jeho overenej kópie, vyšetrovateľom ÚIS Západ, vrátený vyšetrovateľovi NAKA PPZ Trenčín,“ priblížil Remeta.

Ako ďalej uviedol, z dvoch originálov iných vyšetrovacích spisov v tzv. živých trestných veciach zaistených vo štvrtok (10. 6.) už predložil vyšetrovateľ ÚIS Západ v pondelok po vyhotovení jeho overenej kópie vyšetrovateľovi NAKA PPZ na vrátenie originál jedného vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci.

„Z originálu druhého vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci v súčasnosti ešte prebieha vyhotovovanie overenej kópie rozsiahleho vyšetrovacieho spisu (30 zväzkov). Preto, aby originál druhého vyšetrovacieho spisu v tzv. živej trestnej veci mohol byť vrátený vyšetrovateľovi NAKA PPZ v stredu (16. 6.). Teda do troch pracovných dní, ako bolo uvedené v informácii z piatka,“ vysvetlil ďalej pre TASR Remeta.

ÚIS zaistil počas štvrtkovej akcie v NAKA šesť spisov, dva z toho boli originály tzv. živých spisov.

Vyšetrovací spis týkajúci sa trestnej veci obvineného bývalého riaditeľa SIS NAKA odmietla vydať.

Remeta v piatok uviedol, že bude stanovený ďalší procesný postup na zabezpečenie tohto vyšetrovacieho spisu. Zo šiestich vyšetrovacích spisov boli štyri vydané dobrovoľne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko