Na hlavný obsah

Wales zdolal Turecko 2:0 a je bližšie k postupu

Na oba góly asistoval Gareth Bale.

Wales zdolal Turecko 2:0 a je bližšie k postupu
Na snímke vpravo waleský stredopoliar Aaron Ramsey strieľa úvodný gól v zápase A-skupiny na majstrovstvách Európy vo futbale Turecko – Wales. Foto: TASR/AP

Futbalisti Walesu zvíťazili v zápase A-skupiny na EURO 2020 nad Tureckom 2:0 a priblížili sa k postupu do osemfinále. Na konte majú štyri body. Turci sú bez bodu poslední.  

O góly Walesu sa postarali v záveroch polčasov Aaron Ramsey a Connor Roberts, pri oboch asistoval Gareth Bale. Ten mohol v 61. minúte aj skórovať, ale nepremenil pokutový kop. Hráči Walesu nastúpia na posledný tretí zápas v základnej skupine v nedeľu 20. júna o 18.00 SELČ proti Taliansku. Turci budú hrať v rovnakom čase so Švajčiarskom.

Prvý polčas priniesol zaujímavý futbal so šancami na oboch stranách. V 6. minúte sa Ramsay dostal za obranu Turecka, efektne si poradil s obrancom, ale prízemnú strelu namieril len do brankára Cakira. Turci odpovedali strelou Yilmaza, ktorý po rýchlej akcii namieril tesne vedľa bránky. V 24. minúte Turci opäť zabudli na Ramseyho, ktorý však po spracovaní lopty prestrelil bránku. Zmenu skóre krátko na to nepriniesla ani hlavička Ayhana, čo mohlo Turkov mrzieť dvojnásobne. Ramsey v 42. minúte využil svoj ďalší nábeh za obranu súpera, keď ho ideálne vysunul Bale a otvoril skóre – 0:1.

Na šance bohatý bol aj druhý polčas, aj ten napokon vyznel pre Wales. V 54. minúte neuspel Yilmaz, ktorý zblízka neprekonal waleského brankára Warda. V 57. minúte neuspel ani Ramsay a náskok Walesu sa nezmenil ani v 61. minúte po pokutovom kope Walesu. Faulovaný Bale z 11 metrov prestrelil Cakirovu bránku. Bale mal šancu skórovať aj v 79. minúte, ale tureckého brankára neprekonal ani hlavičkou. Turci mali sľubnú šancu vyrovnať v 87. minúte, keď po rohovom kope hlavičkoval Demiral, ale Ward sa nenechal prekvapiť. V nadstavenom čase sa Wales dostal do protiútoku, v ktorom Bale posunul loptu Robetsovi a ten zblízka uzavrel na 0:2.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport