Na hlavný obsah

Zadržanie Szabóa a únik správy SIS by mal riešiť Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť

Mimoriadne by mal zasadnúť budúci týždeň.

Zadržanie Szabóa a únik správy SIS by mal riešiť Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť
Na snímke Adrián Szabó. Foto: TASR

Zadržaním riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa, ako aj únikom údajnej správy Slovenskej informačnej služby (SIS) by sa mal zaoberať Výbor Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť. Žiada o to členka výboru Anna Zemanová (SaS). Predseda výboru Juraj Krúpa (OĽANO) pre TASR povedal, že výbor pravdepodobne zvolá, termín ešte nestanovil. Zemanová chce, aby sa mimoriadne zasadnutie výboru konalo budúci štvrtok (10. 6.) alebo piatok (11. 6.).

V súvislosti s únikom správy SIS, ktorá sa šíri na internete, už vedie polícia trestné konanie vo veci podozrenia z ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

O stretnutí najvyšších predstaviteľov štátu v SIS, ktoré bolo 17. mája, rokovali minulý týždeň poslanci NR SR na mimoriadnej schôdzi. V pléne mal vtedy predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) predniesť správu SIS, ktorá má potvrdzovať existenciu pracovnej skupiny ovplyvňujúcej konania v trestných veciach. Následne mal obsah tejto správy kolovať na verejnosti. Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) varoval pred ďalšou distribúciou alebo medializáciou materiálu, ktorý je šírený ako utajovaná správa SIS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko