Na hlavný obsah

Žena, ktorá zabila násilníckeho manžela, stojí pred súdom

Hrozí jej doživotie.

Žena, ktorá zabila násilníckeho manžela, stojí pred súdom
Valérie Bacotová (so žltým šálom) stojí pred súdom. Foto: AFP

Pred súd vo východofrancúzskom Chalone-sur-Saône sa postavila žena, ktorá bola obeťou násilníckeho manžela. Toho nakoniec zavraždila po tom, čo ju dlhé roky znásilňoval a nútil k prostitúcii.

Vo Francúzsku ide o ostro sledovaný proces, kvôli ktorému vznikla aj petícia za oslobodenie ženy. Proces má trvať do piatka (25. 6.).

Valérie Bacotová svojho muža zabila pred piatimi rokmi. Podľa agentúry AFP jej teraz hrozí doživotné väzenie. Už viac ako 60 000 Francúziek a Francúzov podpísalo petíciu požadujúcu slobodu pre trýznenú obžalovanú.

Bacotovú muž podľa jej vlastných výpovedí zneužíval niekoľko desaťročí. Svoje útrapy opísala v nedávno vydanej knihe Tout le monde savait (Všetci to vedeli). Vtedajší milenec jej matky ju vraj znásilnil už ako dvanásťročné dievča. Muža odsúdili, ale po opustení väznice sa vrátil k rodine.

Vo svojich 17 rokoch Bacotová otehotnela a zatiaľ čo ju matka odvrhla, bola nútená si vziať svojho o 25 rokov staršieho trýzniteľa. Bacotová pred súdom povedala, že sa jej muž vyhrážal aj pištoľou a nútil ju k prostitúcii. Nakoniec mu, aj v záujme ochrany ich spoločnej dcéry, vpálila guľku do šije.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet