Na hlavný obsah

Aj Banskobystrický kraj začne očkovať ľudí bez pozvánky

Stane sa tak koncom týždňa.

Aj Banskobystrický kraj začne očkovať ľudí bez pozvánky
Veľkokapacitné očkovacie centrum Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Foto: TASR

Záujemcovia o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 už v očkovacích centrách Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) nebudú potrebovať pozvánku od Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) s prideleným termínom.

Samosprávny kraj tak urobí pokusne už koncom tohto týždňa, prednosť však stále budú mať registrovaní záujemcovia s prideleným termínom.

„Očkovať budeme vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech, rovnako budeme podávať druhú dávku vakcíny od AstraZenecy. V prípade, že pôjde o druhú dávku, je potrebné so sebou priniesť potvrdenie o zaočkovaní prvou dávkou a na túto skutočnosť upozorniť personál očkovacieho centra,“ uviedol vedúci oddelenia zdravotníctva Úradu BBSK Martin Caudt.

Zároveň zdôraznil, že pre ľudí, ktorí doposiaľ očkovaní neboli, je v súlade so štátnou očkovacou stratégiou určená v očkovacích centrách kraja výhradne vakcína od Pfizer/BioNTech. Rovnako platí, že druhá dávka očkovacej látky musí byť zhodná s prvou.

„Nie je teda možné, že ak ste dostali prvú dávku vakcíny od AstraZenecy, prídete na druhú dávku od Pfizer/BioNTech. Stále tiež platí, že prednosť budú mať registrovaní záujemcovia. Ľudí bez pozvánky preto prosíme o trpezlivosť a dôsledné rešpektovanie pokynov personálu očkovacích centier,“ uzavrel Caudt.

BBSK si od tohto kroku sľubuje zjednodušenie celého procesu, ale aj zvýšenie záujmu o vakcínu u tých, ktorí doposiaľ váhali alebo bol pre nich proces registrácie administratívne príliš náročný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny