Na hlavný obsah

Austrálsky štát Viktória predĺžil lockdown, dôvodom je šírenie delty

Nové prípady pribúdajú v jednotkách.

Austrálsky štát Viktória predĺžil lockdown, dôvodom je šírenie delty
Ilustračná snímka. Foto: TARS/AP

Austrálsky štát Viktória o týždeň predĺžil uzáveru, ktorú zaviedol pred piatimi dňami pre šírenie silne nákazlivej delta mutácie. Informovala o tom v utorok (20. 7.) agentúra Reuters.

Obyvatelia druhého najľudnatejšieho austrálskeho štátu a jeho metropoly Melbourne musia naďalej dodržiavať prísne obmedzenia, hoci denne pribúdajú len jednotky nových prípadov nákazy.

Do konca júla platí lockodwn aj pre susedný štát Nový Južný Wales, kde za posledný deň pribudlo 78 infikovaných ľudí.

Austrália postupuje v boji s pandémiou ochorenia COVID-19 veľmi obozretne, aj preto je v ňom úspešnejšia ako mnoho iných vyspelých štátov. Vďaka rýchlemu uzavretiu hraníc, dôslednému trasovaniu kontaktov a krátkym prísnym uzáverám sa nakazilo relatívne málo ľudí.

Pandémia najviac zasiahla veľké mestá, v Sydney a celom štáte Nový Južný Wales má prísna päťtýždňová uzávierka skončiť 30. júla. Rovnako ako v štáte Viktória tam ľudia môžu vychádzať von len v najnutnejších prípadoch, ako je nákup základného tovaru a potravín, cesta k lekárovi alebo cesta do práce.

Siedmim miliónom obyvateľov Viktórie naordinovali úrady obmedzenia pohybu pre osem desiatok prípadov nákazy mutáciou delta za uplynulý týždeň. Podľa epidemiológov sa infekcia začala šíriť na hromadných akciách, jednou z nich bol ragbyový zápas medzi Austráliou a Francúzskom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet