Na hlavný obsah

Bangkokom otriasla explózia. Hlásia jednu obeť a 29 zranených

Tisíce obyvateľov evakuovali.

Bangkokom otriasla explózia. Hlásia jednu obeť a 29 zranených
Bagkokom otriasla explózia po výbuchu vo fabrike. Foto: SITA/AP

Mohutná explózia vo fabrike na predmestí Bangkoku v pondelok (5. 7.) skoro ráno otriasla letiskovým terminálom a vynútila si evakuáciu tisícok obyvateľov celej oblasti.

Zranených bolo 29 ľudí a pri pátraní v troskách zahynul jeden zo záchranárov. Prevádzka letiska zostala neprerušená, príčina výbuchu zatiaľ nie je jasná. Bilancia môže naďalej stúpať, pretože záchranári sa ešte nedostali do všetkých častí fabriky. S odvolaním sa na thajské úrady o tom informovala agentúra AP.

Okolo tretej hodiny rannej miestneho času (v nedeľu asi dve hodiny pred polnocou SELČ) sa ozvala explózia v továrni na penové a plastové palety v juhovýchodnej časti Bangkoku v blízkosti letiska Suvarnabhumi.

Situáciu komplikuje požiar

Následne v továrni vypukol požiar, ktorý aj po deviatich hodinách ďalej horí, a na nebi sa vznáša hustý dym. Tlaková vlna z výbuchu vyrazila okná v okolí a poškodila 70 domov.

Úrady nariadili evakuáciu päťkilometrovej zóny okolo továrne v obave, že by tisíce litrov unikajúcich chemikálií mohli spôsobiť ďalšie explózie.

Záchranári stále prehľadávajú trosky továrne, kde by mohli byť uväznení ďalší ľudia. Prácu im komplikuje skutočnosť, že sa hasičom stále ešte nepodarilo oheň úplne uhasiť, aj keď už ho majú od kontroly.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet