Na hlavný obsah

Banskobystričania musia čeliť dopravným obmedzeniam

Rekonštruujú sa tiež chodníky a podchody.

Výrazné dopravné obmedzenia v Banskej Bystrici súvisia aj s projektom protipovodňových opatrení. Opravujú tiež chodníky, cesty a mosty. Zároveň dočasne zrušia autobusovú zastávku. Niektoré obmedzenia potrvajú až do konca novembra.

Samospráva postupne rekonštruuje cesty a chodníky za viac ako 7 miliónov eur v rôznych častiach mesta. Viaceré ulice uzavreli a chodníky sú nepriechodné. Zároveň uzatvoria aj podchod pre peších, ktorý prepája mestskú časť Uhlisko s centrom mesta.

„V prípade silných lejakov sa (v podchode) tvorí menšia potopa, a preto sme požiadali Slovenskú správu ciest, aby vykonala podrobnú diagnostiku. Veríme, že sa to podarí v dohľadnej dobe a následne budeme môcť zrekonštruovať aj vnútorné priestory a dať tomu nový vzhľad,“ spresnila hovorkyňa mesta Banská Bystrica Zdenka Marhefková.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Slovenská správa ciest (SSC) problém rieši. Prvým krokom je odstránenie obkladov stropu a stien, aby zistili, kde a v akej intenzite presakuje voda.

„Pri odstránení obkladov sa na základe obhliadky posúdi daný stav a pravdepodobne bude potrebné vypracovať štúdiu odstránenia porúch, čo zabezpečí SSC. Podľa výsledkov štúdie sa dohodne ďalší postup rekonštrukcie podchodu,“ vysvetlil hovorca SSC Martin Guzi.

Veľká časť obmedzení súvisí s výstavbou protipovodňových zábran, ktoré realizuje Slovenský vodohospodársky podnik.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny