Na hlavný obsah

Baránková sa na OH postarala o juniorský rekord. Tréner Hurban: Najkrajší darček

Siahala na maximum Longovej.

Baránková sa na OH postarala o juniorský rekord. Tréner Hurban: Najkrajší darček
Na snímke vľavo slovenská reprezentantka v lukostreľbe Denisa Baránková a v pozadí tréner Vladimír Hurban na OH 2020 v Tokiu. Foto: TASR

Ešte pred piatkovým (23. 7.) otváracím ceremoniálom sa do bojov zapojila prvá slovenská športovkyňa – iba 19-ročná lukostrelkyňa Denisa Baránková. Kvalifikačné kolo zvládla v osobnom rekorde 655 bodov, vďaka čomu obsadila 12. priečku a vybojovala si výbornú pozíciu pred elimináciou.

Najmladšej členke výpravy SR vyšla prvá polovica renkingového kola nad očakávanie. Po 36 vystrelených šípoch mala súčet 334 bodov a figurovala na piatej priečke.

Aj v druhej polovici sa udržala medzi najlepšími a výsledných 655 bodov je nielen jej osobným maximom, ale aj novým slovenským juniorským rekordom. Za maximom Alexandry Longovej zaostala Baránková v Tokiu o tri body.

„Som veľmi šťastná a spokojná, že sa mi to podarilo práve tu. Prvú polovicu som odstrieľala asi najlepšie za celú moju kariéru, druhú polovicu sme trochu bojovali s hlavou, vetrom únavou či teplom. Dokázali sme to ustáť a vzišiel z toho nový slovenský juniorský rekord,“ tešila sa Baránková v rozhovore pre Rádio Slovensko.

„Toto je najkrajší darček, aký mi mohla dať Denisa na olympiáde – svoj nový rekord o dva body, čím posunula latku slovenského juniorského rekordu. Myslím, že to dokazuje, že Denisa je slovenská jednotka a je vo svojej vrcholnej forme,“ zhodnotil sa jej tréner Vladimír Hurban.

Dodal, že 334 bodov v prvej polovici súťaže bol jej osobný rekord. „To, samozrejme, s človekom zatrasie, ale napriek tomu sa postarala o nový rekord, čo je veľmi dobré,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport