Na hlavný obsah

Barteková sa na olympiáde neprebojovala do finále skeetu

Strelkyňa obsadila v kvalifikácii 13. miesto.

Barteková sa na olympiáde neprebojovala do finále skeetu
Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková počas kvalifikácie v skeete žien na OH v Tokiu. Foto: TASR

Slovenská strelkyňa Danka Barteková nepostúpila do finále skeetu na olympijských hrách v Tokiu. V kvalifikácii obsadila 13. miesto, keď trafila 118 asfaltových holubov.

Bronzová medailistka z Londýna 2012 bola po prvom kvalifikačnom dni na 9. mieste so skóre 71. Druhý deň začala dobre a až do ôsmeho stanovišťa bola bezchybná. Potom však minula a výrazne si skomplikovala situáciu. V záverečnej piatej položke pridala ďalšie dve chyby a definitívne prišla o finálovú účasť. Na rozstrel jej chýbali dva terče.

„Mala som dnes obrovskú smolu na sedmičke, čo je ľahké stanovisko. Trochu som sa ´vycukala´, čakala som, kým zavolajú na strelkyne na vedľajšom pódiu a vystrelia. To neprichádzalo, znervóznela som a stálo ma to dva holuby. Je to chyba, ktorá asi nie je hodná olympiády, ale inak som do toho dala všetko. Je mi to ľúto,“ povedala po pretekoch.

Dodala, že si počas nich prešla všetkými druhmi emócií od zúfalstva po radosť. „Na jednej strane som si vybojovala všetky možné vnútorné súboje sama so sebou, na druhej neprišlo to, čo malo prísť,“ uviedla pre RTVS.

Nový rekord

Zlatú medailu získala strelkyňa Amber Englishová z USA v rekorde podujatia – vo finále uspela výkonom 56 trafených terčov. Striebro si vystrieľala Talianka Diana Bacosiová – obhajkyňa z Ria, ktorá trafila o jeden terč menej ako Američanka. Bronz putuje do Číny zásluhou Meng Wej.

Víťazka kvalifikácie Wej Meng, ktorá v nej vyrovnala vlastný svetový rekord, vo finále nebola v ideálnom rozpoložení a viackrát chybovala. Nakoniec jej to stačilo na bronz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport