Na hlavný obsah

Bez očkovania sa nedostanú do lietadiel, úradov ani škôl. Pakistan sprísňuje opatrenia

Vláda oznámila celú sériu ďalších obmedzení.

Bez očkovania sa nedostanú do lietadiel, úradov ani škôl. Pakistan sprísňuje opatrenia
Na snímke pakistanský muž počas očkovania vakcínou proti ochoreniu COVID-19. Foto: TASR/AP

Pakistan od prvého augusta zakáže leteckú dopravu pre všetkých, ktorí sa nebudú môcť preukázať certifikátom o absolvovanom očkovaní proti ochoreniu COVID-19. Bude tiež vyžadovať, aby sa do 31. augusta nechali zaočkovať všetci zamestnanci vo verejnom sektore, informovala vo štvrtok (29. 7.) agentúra Reuters.

Pakistanská vláda vo štvrtok v rámci boja proti koronavírusu oznámila celú sériu ďalších obmedzení. Od prvého augusta tak nebudú môcť nezaočkovaní ľudia vstúpiť do vládnych úradov, škôl, reštaurácií a nákupných stredísk. Učitelia a žiaci nad 18 rokov, ako aj zamestnanci verejnej dopravy a obchodov, sa budú musieť nechať zaočkovať do konca augusta.

Pakistan, rovnako ako mnoho ďalších krajín juhovýchodnej Ázie, zažíva v poslednom čase nárast počtu nakazených, predovšetkým kvôli šíreniu variantu delta. Chatrná pakistanská zdravotná infraštruktúra sa tak ocitá pod extrémnym tlakom.

Vláda sa po pomalom začiatku snaží urýchliť vakcináciu. V stredu (28. 7.) bolo v 220-miliónovej krajine podaných 850 000 dávok vakcíny a cieľom je očkovať milión ľudí denne. Podľa oficiálnych údajov už bolo plne zaočkovaných takmer šesť miliónov ľudí a aspoň jednu dávku vakcíny dostalo takmer 28 miliónov obyvateľov.

Za posledných 24 hodín zaznamenal Pakistan 4 497 nových prípadov a 76 úmrtí. Od začiatku pandémie v Pakistane zomrelo 23 209 ľudí nakazených koronavírusom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet