Na hlavný obsah

Bratislavská MHD zmenila pre protest trasy autobusov, spoje meškajú

Presmerované sú aj trolejbusy, električky nie sú obmedzené.

Bratislavská MHD zmenila pre protest trasy autobusov, spoje meškajú
Účastníci počas protestu pred Prezidentským palácom proti novele zákona o verejnom zdraví, ktorá zvýhodňuje zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19. Foto: SITA

Linky bratislavskej MHD, ktorých premávku zablokovalo protestné zhromaždenie na Hodžovom námestí, aktuálne jazdia po zmenených trasách a s meškaním. Informovali o tom hovorcovia Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) a Dopravného podniku Bratislava (DPB).

„Linky 83, 84 a 93 premávajú z Petržalky cez Most SNP na nábrežie, Dostojevského rad, Legionársku a Šancovu ulicu ďalej na Hlavnú stanicu (93), resp. do Dúbravky (83 a 84). Linky 80 a 94 premávajú s meškaním a len po zastávku Zochova. Linky 31 a 39 premávajú zmenenou trasou cez nábrežie,“ konkretizovala hovorkyňa BID Eva Vozárová.

Dodala ďalej, že linky 207 a 212 sú medzi Pražskou a Záhradníckou presmerované cez Šancovu, Legionársku a Karadžičovu. Linka 147 premáva len v úseku Búdková – Šulekova a linka 203 premáva s meškaním, v úseku Kollárovo námestie – Koliba je nahradená autobusmi.

Hovorca DPB Martin Chlebovec informoval, že uvedené linky môžu mať meškanie do 10 minút. „Električková doprava v centre a spoje v iných častiach mesta premávajú nateraz bez obmedzení,“ dodal. Cestujúcim MHD odporučil sledovať aktualizované informácie na elektronických infotabuliach na zastávkach, rovnako tak na webe a sociálnych sieťach.

„So štátnou políciou neustále spolupracujeme a dispečing DPB operatívne realizuje odklon liniek,“ informoval dopravný podnik na facebooku.

Pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave protestuje od štvrtka rána niekoľko stoviek ľudí proti pandemickým opatreniam i proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej, členom vlády a parlamentu. Protestujúci zablokovali okolité ulice, v centre mesta sa tvoria rozsiahle kolóny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny