Na hlavný obsah

Britskú novinárku vyhostili z Austrálie za porušenie protipandemických opatrení

Lockdown nazvala "najväčším výmyslom v histórii ľudstva".

Britskú novinárku vyhostili z Austrálie za porušenie protipandemických opatrení
Kontroverzná britská novinárka Katie Hopkinsová. Foto: The Guardian

Britská novinárka Katie Hopkinsová dostala od polície v Novom Južnom Walese pokutu 1 000 austrálskych dolárov (cca 630 eur) a zároveň ju po zrušení víz vyhostili z krajiny. Informuje o tom v pondelok (19. 7.) denník The Guardian.

Austrálska vláda učinila rozhodnutie po tom, čo sa novinárka chválila o porušovaní karanténnych podmienok hotela, v ktorom bývala. Informovala o tom ministerka vnútra Karen Andrewsová.

Hopkinsová priletela do Austrálie no pozvánku stanice Seven Network a mala sa objaviť v reality show Big Brother VIP. Miesto toho však odletela popoludňajším letom naspäť do Spojeného kráľovstva.

S odvolaním sa na políciu denník informoval, že tisícovú pokutu dostala údajne za nenosenie rúška.

Štyridsaťšesťročná novinárka odvysielala na sociálnej sieti naživo video zo svojej hotelovej izby v Sydney v sobotu (17. 7.) ráno, v ktorom opisovala protikoronavírusové lockdowny ako „najväčší výmysel v histórii ľudstva“ a žartovala, ako poruší karanténne pravidlá.

Ministerka Andrewsová označila Hopkinsovej správanie za „hanebné“ a za „facku všetkým Austrálčanom, ktorý dodržiavajú lockdown“.

„To, že tam pobehovala a chvastala sa porušovaním karantény bolo hrozné,“ uviedla v televízii.

Za jej správanie a komentáre ju odsúdila široká verejnosť. Opozícia zasa kritizuje vládu za to, že novinárku s tak kontroverznou minulosťou vôbec pustili na výnimku do krajiny.

Hopkinsová je známa svojimi ostrými vyjadreniami. V minulosti porovnávala imigrantov k švábom, slovne napádala ľudí trpiacich demenciou, aby neblokovali nemocničné lôžka či označovala islam za nechutný. Sociálna sieť twitter jej minulý rok pre jej nenávistné komentáre zablokovala účet.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet