Na hlavný obsah

Prezidentka podpísala novelu o očkovacej lotérii. Treba aj financie na kampaň, pripomenula

Je podľa nej potrebná na zvýšenie miery zaočkovanosti.

Prezidentka podpísala novelu o očkovacej lotérii. Treba aj financie na kampaň, pripomenula
Prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: SITA

Prezidentka Zuzana Čaputová v utorok 13. júla podpísala novelu zákona, ktorá rozširuje rámec pomoci pre cestovné kancelárie formou návratnej finančnej dotácie, a ktorá tiež zavádza finančné motivácie k očkovaniu formou lotérie a sprostredkovateľského bonusu.

Informovala o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

K zvýšeniu miery našej zaočkovanosti je však podľa prezidentky potrebné tiež uvoľniť finančné prostriedky na informačnú kampaň k očkovaniu.

„Ak si môžeme dovoliť ľudí motivovať k očkovaniu prostredníctvom lotérie a finančného bonusu, nemôže existovať dôvod, prečo by štát nemal mať zaplatenú aj riadnu informačnú kampaň o dôležitosti očkovania v boji s covidom,“ uviedol Strižinec.

Lotéria každý týždeň

Parlament schválil zákon o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19, ktorého súčasťou je aj návratná dotácia pre cestovný ruch, očkovacia lotéria i sprostredkovateľský bonus, 2. júla.

Súťaž o finančné výhry v lotérii bude na týždennej báze, pričom celková hodnota prémií za týždeň má byť maximálne dva milióny eur.

Do lotérie budú zaradení všetci nad 18 rokov, ktorí sa proti koronavírusu dali očkovať od spustenia vakcinácie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko