Na hlavný obsah

Česi odsunuli zátarasy na hraniciach so Slovenskom. Autá niekoľko minút voľne prechádzali

Menšie hraničné priechody sú uzatvorené.

Česi odsunuli zátarasy na hraniciach so Slovenskom. Autá niekoľko minút voľne prechádzali
Protest proti uzatvoreniu hraničného priechodu medzi Slovenskom a ČR. Foto: TASR

Desiatky ľudí v utorok (6. 7.) protestovali na hraniciach Českej republiky a Slovenska proti uzavretiu niektorých hraničných priechodov zo slovenskej strany. Na jednom z priechodov Česi dokonca posunuli zátarasy, aby uvoľnili cestu autám, informovala česká televízia Nova.

Nové slovenské nariadenia sa podľa Novy nepozdávajú ani Slovákom, ani Čechom, ktorým na hraniciach došla trpezlivosť a po tom, čo hliadkujúci policajti odošli na obed, posunuli zátarasy a vozidlá mohli prechádzať hraničným priechodom niekoľko desiatok minút voľne – bez obmedzení.

Na niekoľkých hraničných priechodoch ľudia protestovali. Najväčší protest sa zrejme konal pri betónových zátarasách medzi obcami Vrbovce a Velká nad Veličkou, kde si ľudia priniesli aj českú zástavu.

Na snímke situácia na hraničnom priechode Vrbovce – Velká nad Veličkou.Foto: TASR
Foto: TASR

Slovenská polícia už skôr avizovala uzatvorenie menej frekventovaných hraničných priechodov. Čechom sa však nepozdáva uzatvorenie niektorých hraničných priechodov – napríklad toho medzi obcami Moravské Lieskové a Strání, ktorý sa nachádza na ceste I. triedy. Uzavretie hraníc podľa Novy komplikuje aj autobusovú dopravu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko