Na hlavný obsah

Češka Plíšková sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále Wimbledonu

Jej súperkou bude Bieloruska Sobolenková.

Češka Plíšková sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále Wimbledonu
Česká tenistka Karolína Plíšková. Foto: TASR/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková sa stala prvou semifinalistkou grandslamového turnaja vo Wimbledone. Vo štvrťfinále zdolala ako nasadená osmička Švajčiarku Viktoriju Golubicovú hladko 6:2, 6:2.

Plíšková je vo výbornej forme, na tráve All England Clubu ešte v tomto roku nestratila ani set. Vo wimledonskom semifinále je prvýkrát.

„Je to moje prvé wimbledonské semifinále, som veľmi šťastná. Veľmi som sa nadrela, aby som sa sem dostala. Obe sme dnes odviedli dobrú prácu, Golubičová ukázala veľmi dobrý tenis. Hoci to podľa výsledku možno vyzerá inak, bol to ťažký zápas. Cítim, že sa každým duelom na tráve zlepšujem. Dnes všetko klaplo. Už 14 dní cítim, že moja hra je dobrá. Mám za sebou kvalitné tréningy a dúfam, že forma mi vydrží,“ povedala Plíšková v prvom pozápasovom rozhovore.

Jej súperkou v semifinále bude bieloruská tenistka Arina Sobolenková, ktorá potvrdila pozíciu favoritky a vo štvrťfinále zdolala Tunisanku Ons Jabeurovú 6:4, 6:3.

Medzi elitné kvarteto postúpila aj nasadená dvadsaťpäťka Nemka Angelique Kerberová, šampiónka z roku 2018 vyradila Češku Karolínu Muchovú 6:2, 6:3. V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazke súboja medzi najvyššie nasadenou Austrálčankou Ashleigh Bartyovou a Austrálčankou Aljou Tomljanovičovou.    

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport