Na hlavný obsah

Česká polícia trestne stíha lekárku za šírenie poplašnej správy

Hrozí jej osemročné väzenie.

Česká polícia trestne stíha  lekárku za šírenie poplašnej správy
Zdravotník nesie injekčné striekačky v brnianskom očkovacom centre bez registrácie. Foto: ČTK/Šálek Václav

Česká polícia začala trestne stíhať lekárku z Prahy za šírenie poplašnej správy. Na internete okrem iného napísala, že ľudia po očkovaní hromadne zomierajú.

Majiteľka súkromnej pražskej kliniky Iveta Křížová vo vyjadreniach na sociálnej sieti používala také termíny, ako „vakcinačný holokaust“ a na začiatku roka písala nepravdivé správy o tom, že v Ostrave po očkovaní hromadne zomierajú ľudia. Prezident Českej lekárskej komory Milan Kubek hovorí, že o nej a jej vyjadreniach vie.

„Ona je jedným z najvýznamnejších dezinformátorov súčasnej scény. Samozrejme nás neteší, že je lekárka,“ uviedol pre Rádiožurnál na Rádiu Slovensko.

Podľa Kubka nie je Křížová jedinou lekárkou, šíriacou dezinformácie. Pripúšťa, že ich je viac, ale väčšinou to nie sú špecialisti na pandémie, či virológiu. „Takému profesorovi medicíny, ktorý má pocit, že je neomylný, pretože vie operovať srdce, alebo trhať zuby, jednoducho ťažko zavriete ústa,“ poznamenal.

Doktorka Křížová dokonca posielala listy vedeniu hygieny, či na najvyššie štátne zastupiteľstvo, kde písala o vakcinačnej genocíde a zločine proti ľudskosti. Za takéto skutky obyčajne hrozia dva roky väzenia, keďže ale šírila poplašné správy v núdzovom stave, môže dostať až 8 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet