Na hlavný obsah

Česká tenistka Vondroušová ukončila medailové nádeje domácej hviezdy Osakovej

Nasadená dvojka končí už v osemfinále.

Česká tenistka Vondroušová ukončila medailové nádeje domácej hviezdy Osakovej
Česká tenistka Markéta Vondroušová sa teší po výhre nad Japonkou Naomi Osakovou. Foto: TASR/AP

Japonská tenistka Naomi Osaková sa s účinkovaním na olympijskom turnaji v Tokiu rozlúčila už v osemfinále dvojhry. Nasadená dvojka podľahla za 70 minút Češke Markéte Vondroušovej 1:6, 4:6. Zápas sa hral pod zatiahnutou strechou v tenisovom parku Ariake.

Osaková patrila k veľkým medailovým nádejam Japonska na medailu, veď na domácej olympiáde sa jej pri otváracom ceremoniáli dostalo pocty zapáliť olympijský oheň.

Prvý set však favoritke vôbec nevyšiel, spravila štrnásť nevynútených chýb a až trikrát si prehrala vlastné podanie. Do druhého dejstva vstúpila štvornásobná grandslamová šampiónka lepšie. Po brejku viedla 2:0, Vondroušová však dokázala vyrovnať na 2:2. V desiatom geme Japonka pri vlastnom podaní odvrátila dva mečbaly, no tretí už nie a na „domácom“ turnaji nenaplní medailové ambície.

Japonská tenistka Naomi Osaková počas zápasu osemfinále ženskej dvojhry proti Češke Markéte Vondroušovej. TASR/AP

V Tokiu už predtým hneď v 1. kole vypadla aj nasadená jednotka a úradujúca wimbledonská víťazka, Austrálčanka Ashleigh Bartyová.

Vondroušová si vo štvrťfinále zmeria sily s víťazkou súboja medzi Španielkou Paulou Badosovou Gibertovou a Argentínčankou Nadiou Podoroskou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport