Na hlavný obsah

Českom sa prehnali silné búrky, museli zasahovať aj hasiči

Počasie spôsobilo aj problémy v doprave.

Českom sa prehnali silné búrky, museli zasahovať aj hasiči
Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Do Česka dorazili v utorok (13. 7.) večer veľmi silné búrky, ktoré so sebou priniesli silný vietor, veľké množstvo zrážok a tiež krupobitie.

Búrky zasiahli spočiatku najmä Karlovarský, Plzenský a Úsťanský kraj, následne vyčíňali aj v stredných Čechách a v Prahe, informuje webová stránka televízie Nova.

„Od 20.00 h do 22.00 h došlo k nárastu o ďalších 285 technických pomocí na celkových 416. Búrky sa postupne presunuli nad Stredočeský kraj a Prahu,“ informoval Hasičský záchranný zbor Českej republiky krátko pred 22.30 h.

Podľa informácií televízie Nova v Karlovarskom kraji spôsobilo počasie problémy v doprave, na cestách ležali polámané stromy a konáre. Policajti apelovali na vodičov, aby boli opatrní a prispôsobili jazdu zlým poveternostným podmienkam.

Meteorológovia pre veľmi silné búrky vyhlásili viacero výstrah. Extrémne nebezpečenstvo sa podľa expertov týkalo oblastí v Stredočeskom a v Plzenskom kraji.

Zároveň meteorológovia vyhlásili výstrahu pred silnými búrkami pre celé územie ČR od stredy (14. 7.) 6.00 h do polnoci na štvrtok (15. 7.).

Veľmi silné búrky, ktoré sa cez ČR prehnali 24. júna, vyústili na juhu Moravy do vzniku tornáda, ktoré zdevastovalo sedem obcí a vyžiadalo si šesť životov a približne 200 zranených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet