Na hlavný obsah

Chorvátsko mení podmienky, na vstup do krajiny si treba pripraviť potvrdenia

Na hraniciach so Slovinskom sa po zmene tvorili kolóny.

Chorvátsko mení podmienky, na vstup do krajiny si treba pripraviť potvrdenia
Turisti kráčajú okolo paliem v chorvátskom letovisku. Foto: TASR/AP

Chorvátsko od štvrtka 1. júla zmenilo podmienky pre cestujúcich do krajiny. Českej televízii to potvrdilo české ministerstvo zahraničia. O nových pravidlách neskôr informovalo aj slovenský rezort diplomacie.

Po novom sa musia osoby pri vstupe do krajiny preukázať covidovým pasom či iným dokladom o očkovaní, negatívnym výsledkom testu alebo potvrdením o prekonaní covidu.

V prípade, že sa cestujúci niektorým z potvrdení nepreukáže, ihneď po príchode môže na vlastné náklady absolvovať antigénový alebo PCR test. Do príchodu výsledku musí osoba zostať v samoizolácii.

Posledné dva týždne pritom platilo, že krajiny z tzv. zeleného zoznamu Európskeho centra pre kontrolu a prevenciu chorôb, kam patrilo aj Slovensko, sa nemuseli preukazovať žiadnym potvrdením.

Vznikajú kolóny

Cestujúcim sa okrem toho naďalej odporúča vyplniť pred cestou do Chorvátska aj formulár Enter Croatia, čo by malo urýchliť prechod hranicami.

Česká televízia na sociálnej sieti informovala, že v súvislosti s upravenými podmienkami sa na chorvátskych hraniciach so Slovinskom tvorili vo štvrtok v noci a ráno trojhodinové kolóny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet