Na hlavný obsah

Delta zasiahla Južnú Kóreu a Thajsko, hlásia najvyššie denné prírastky od začiatku pandémie

Juhokórejčania zvažujú rozšírenie opatrení.

Delta zasiahla Južnú Kóreu a Thajsko, hlásia najvyššie denné prírastky od začiatku pandémie
Na ilustračnej snímke zdravotníci v ochranných oblekoch v juhokórejskom Jongine. Foto: TASR/AP

Južná Kórea a Thajsko vo štvrtok (22. 7.) oznámili najvyššie denné prírastky infekcií koronavírusom od začiatku pandémie. Príčinou rýchlejšieho šírenia vírusu v oboch krajinách je nákazlivejší variant delta, ktorý sa prvýkrát objavil v Indii.

Soul informoval o 1 842 infikovaných ľuďoch za posledný deň a Bangkok nahlásil 13 655 preukázaných prípadov koronavírusu za uplynulých 24 hodín, informovala agentúra Reuters.

Južná Kórea v súčasnosti čelí doposiaľ najhoršej vlne koronavírusovej nákazy a úrady zvažujú rozšírenie reštriktívnych opatrení, ktoré minulý týždeň zaviedli v hlavnom meste a priľahlých oblastiach.

Štatistiky infikovaných Juhokórejčanov nanovo rozšírilo okrem iného 270 námorníkov, ktorí sa zúčastnili protipirátskej misie pri Afrike. V utorok (20. 7.) ich previezli do vlasti po tom, ako mali pozitívne výsledky testov, poznamenala agentúra.

Ázijská krajina, v ktorej žije približne 52 miliónov obyvateľov, eviduje celkovo 184 103 prípadov koronavírusu 2 063 úmrtí spôsobených covidom.

Takmer sedemdesiatmiliónové Thajsko, ktoré vo štvrtok ohlásilo denné maximum na druhý deň v rade, zaznamenalo doteraz 453 132 preukázaných infekcií a 3 697 úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet