Na hlavný obsah

František Nedvěd podľahol rakovine, pesničkár umrel vo veku 73 rokov

Po skončení pandémie plánoval veľkolepý návrat na pódium.

František Nedvěd podľahol rakovine, pesničkár umrel vo veku 73 rokov
František Nedvěd počas koncertu v Brne Foto: ČTK/Hryciow Richard

Vo veku 73 rokov zomrel v nedeľu (19. 7.) večer český pesničkár František Nedvěd. „S hlbokým zármutkom a ťažkým srdcom oznamujeme, že nás dnes vo večerných hodinách navždy opustil náš milovaný otec František Nedvěd,“ uviedol na svojom facebookovom profile jeho syn Vojta.

Nedvěd sa venoval country, folku a v Českej republike obľúbeným trampským piesňam. Vystupoval v skupinách Brontosauri alebo Spirituál kvintet. Neskôr rozbehol svoju sólovú dráhu, podobne ako jeho brat Jan Nedvě, pripomína český server Seznam Zprávy.

Františka Nedvěda previezol jeho syn do nemocnice v piatok po koncerte v Olomouci, po ktorom sa necítil dobre. V nemocnici mu podľa jeho slov lekári opäť diagnostikovali rakovinu pľúc, uviedol v nedeľu server ŽivotvČesku.cz.

Nedvěd minulý rok prekonal prvú rakovinu, pre ktorú dočasne prišiel o hlas. O niekoľko mesiacov neskôr podstúpil operáciu srdca, počas ktorej mu lekári vykonali štvornásobný bypass. Následne prekonal aj ochorenie COVID-19.

Po uvoľnení opatrení v súvislosti s koronavírusovou pandémiou plánoval veľkolepý návrat na pódium. S bratom Jánom dokonca uvažovali o spoločnom koncerte v pražskej O2 aréne, ktorým chceli zopakovať úspech z pražského Strahova v roku 1996.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet