Na hlavný obsah

Google a Facebook pustia do kancelárií len zaočkovaných zamestnancov

Firemné priestory by sa mali zaplniť v októbri.

Google a Facebook pustia do kancelárií len zaočkovaných zamestnancov
Nápis Google na budove v americkom Mountain View. Foto: TASR/AP

Internetoví giganti Google a Facebook v stredu (28. 7.) oznámili, že od svojich zamestnancov budú pred ich návratom do spoločných kancelárií žiadať očkovanie proti ochoreniu covid-19.

Viac ako 130 000 zamestnancom Googlu to emailom oznámil šéf firmy Sundar Pichai. V prípade Facebooku sa povinné očkovanie bude zatiaľ vzťahovať na zamestnancov v Spojených štátoch, informovala agentúra AP.

Oznámenie prichádza krátko po tom, ako o podobnom kroku rozhodli americké verejné inštitúcie.

Väčšina zamestnancov firmy Google by mala opäť zasadnúť do spoločných priestorov od polovice októbra, hoci pôvodne sa počítalo s návratom už na začiatku septembra. Dôvodom na odklad návratu sú obavy z infekčnejšieho delta variantu.

Povinné očkovanie zavedie Google v USA podľa AFP v najbližších týždňoch a v ďalších častiach sveta potom v najbližších mesiacoch. Pravidlo sa nebude vzťahovať na krajiny, kde je nedostatok vakcín a ani na zamestnancov, ktorým nedovoľuje očkovanie ich zdravotný stav.

Facebook zatiaľ počíta s otvorením svojich kancelárií s obsadením polovice ich kapacity od septembra, naplno potom od októbra. Zamestnanci sociálnej siete, ktorí si chcú naďalej pracovať z domu, o to môžu požiadať, rozhodla firma v júni.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet