Na hlavný obsah

Haiti: Zadržali ďalšieho podozrivého z vraždy prezidenta Moisa

Chcel sa stať novým prezidentom.

Haiti: Zadržali ďalšieho podozrivého z vraždy prezidenta Moisa
Polícia pátra po podozrivých z vraždy prezidenta Moisa. Foto: SITA/AP

Haitská polícia oznámila, že zatkla Haiťana, ktorý čelí obvineniu, že do krajiny priletel súkromným lietadlom a spolupracoval so strojcami atentátov a vrahmi prezidenta Jovenela Moisa. Cieľom zatknutého pritom bolo stať sa novým prezidentom. Napísala o tom agentúra AP.

Šéf haitskej polície Léon Charles uviedol, že zatknutý sa volá Christian Emmanuel Sanon. Podľa AP muž žil na Floride a na platforme YouTube zdieľal videá, v ktorých sa označoval za doktora a obviňoval politické vedenie Haiti z korupcie. Mená osôb, ktoré sú podozrivé zo zosnovania atentátu, šéf polície podľa AP nezverejnil.

Atentátnici podľa Charlesa zabezpečovali Sanonovi bezpečnosť. Šesťdesiattriročný muž sa pritom chcel stať prezidentom a zamestnal ich ako svoju ochranku.

V dome zatknutého na Haiti sa podľa polície našlo dvadsať škatuliek s nábojmi, časti zbraní, štyri poznávacie značky z Dominikánskej republiky, čiapka s logom americkej Agentúry pre boj s narkotikami (DEA), správy od bližšie nespresnených osôb a dve autá.

Na Haiti v nedeľu medzitým prileteli predstavitelia amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) a ministerstva vnútornej bezpečnosti (DHS). Podľa hovorcu Pentagonu Johna Kirbyho budú pomáhať s vyšetrovaním.

Kirby v rozhovore s televíziou Fox News tiež povedal, že USA posudzujú žiadosť o vyslanie vojakov na Haiti, ale zatiaľ v tejto veci nerozhodli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet