Na hlavný obsah

Heger vyzval lekárov aj ľudí, aby sa zapojili do očkovania

Apeloval na zvýšenie zaočkovanosti v krajine.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) v pondelok (12. 7.) prostredníctvom videa na sociálnej sieti vyzval všeobecných lekárov, aby sa zapojili do očkovania svojich pacientov.

Na vakcináciu zároveň vyzval aj ľudí a apeloval na zvýšenie zaočkovanosti na Slovensku. Vakcínu označil za jedinú rokmi overenú zbraň proti vírusom a pandémii.

„Ak chceme vrátiť naše životy znova do normálu, musíme spojiť sily a urobiť všetko pre to, aby sme mali čo najviac zaočkovaných,“ uviedol.

Hovoril o potrebe pomôcť ľuďom prekonať strach z vakcíny a prispieť k šíreniu osvety. „Potrebujeme všeobecných lekárov, ktorí sa pridajú a pomôžu sprostredkovať očkovanie svojim pacientom, ktorí im právom dôverujú,“ povedal s tým, že by mali pomôcť prekonať strach z očkovania tým, ktorí sa boja.

Premiér chce eliminovať riziko, že do jesene nebude na Slovensku dostatok zaočkovaných, čím by sa podľa neho „celý bludný kruh spustil nanovo“.

„Ochráňme preto zdravie a životy v zárodku nového variantu, hovorme pravdivo o očkovaní a ukážme, že vakcíny nie sú žiadny strašiak, ale desiatkami rokov overený nástroj na porazenie vírusov,“ zdôraznil.

Vyzval ľudí, aby pomohli zasadiť pandémii posledný úder. „Očkovanie prináša slobodu,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko