Na hlavný obsah

Hollywoodskeho rozparovača odsúdili na trest smrti za dvojnásobnú vraždu

Tretej osobe sa podarilo pred páchateľom ubrániť.

Hollywoodskeho rozparovača  odsúdili na trest smrti za dvojnásobnú vraždu
Na snímke odsúdený vrah Michael Thomas Gargiulo. Foto: SITA/AP

Usvedčeného vraha Michaela Gargiula, ktorý je známy tiež pod prezývkou hollywoodsky rozparovač, v Spojených štátoch odsúdili na trest smrti za vraždu dvoch žien v prvom desaťročí tohto tisícročia. Informovala o tom v sobotu (17. 7.) televízia BBC.

Príbuzní obetí, ktorí si v piatok (16. 7.) v Los Angeles vypočuli rozsudok, reagovali plačom.

Gargiulo ubodal v ich kalifornských domovoch 22-ročnú Ashley Ellerinovú a 32-ročnú Mariu Brunovú. Michelle Murphyová sa mohla stať treťou obeťou, dokázala sa však vrahovi ubrániť. Gargiulo vtedy z miesta činu ušiel, zanechal za sebou však stopy krvi, čím umožnil polícii, aby ho vypátrala.

Prípad si získal pozornosť aj vďaka tomu, že jedna z obetí, Ashley Ellerinová, mala známosť s americkým hercom Ashtonom Kutcherom a zavraždili ju v noci, keď sa s ním mala stretnúť.

Kutcher na súde uviedol, že klopal na dvere Ellerinovej, nikto ale nereagoval. Nahliadol teda oknom dovnútra a na podlahe uvidel niečo, čo sa mu zdalo ako škvrny od vína.

Telo Ellerinovej so 47 bodnými ranami nasledujúci deň objavila jej spolubývajúca. Murphyová, ktorá sa mohla stať ďalšou obeťou, sa na súde zrútila a rozprávala, že má strach byť v noci sama doma, aj keď od momentu, keď sa ju Gargiulo pokúsil zavraždiť, ubehlo už vyše desať rokov.

Porota uznala Gargiula vinným z vraždy dvoch osôb a z pokusu o vraždu v roku 2019. Štyridsaťpäťročný muž ale ďalej trvá na svojej nevine. Teraz ho čaká ďalší súd v štáte Illinois, kde čelí obvineniu z vraždy 18-ročnej ženy z roku 1993.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet