Na hlavný obsah

Hotel v Tokiu oddelil výťahy pre cudzincov a Japoncov. Po kritike opatrenie zrušil

Urobil tak v snahe posilniť opatrenia pred OH.

Hotel v Tokiu oddelil výťahy pre cudzincov a Japoncov. Po kritike opatrenie zrušil
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hotel v centre Tokia umiestnil pred svoje výťahy nápisy, ktorými niektoré vyhradil iba cudzincom a iné len japonským hosťom. Urobil tak v snahe posilniť opatrenia proti koronavírusu pred začiatkom olympiády. Po kritike však nápisy odstránil, informovala japonská agentúra Kjódó.

Hotel čelil ostrej kritike na internete po tom, ako dva zo svojich štyroch výťahov vyhradil Japoncom a dvom cudzincom. Opatrenia sa podľa vedenia hotela zakladali na odporúčaniach organizačného výboru olympijských a paralympijských hier, ktorých cieľom je zabrániť šíreniu koronavírusu.

Niektorí japonskí hostia sa zamestnancov hotela potom pýtali, či majú zakázané používať výťahy označené nápisom „iba cudzinci“.

Akasaka Excel Hotel Tokyu „vôbec nemal v úmysle diskriminovať“ cudzincov, uviedol zástupca hotela s tým, že cieľom bolo oddeliť zahraničných hostí, ktorí prišli kvôli olympiáde a paralympiáde, od ostatných. „Ospravedlňujeme sa za nedorozumenie,“ dodal.

Olympijské hry, ktoré sa mali v Tokiu pôvodne uskutočniť už pred rokom, ale kvôli pandémii covidu boli odložené, sa majú začať 23. júla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet