Na hlavný obsah

Kollár: Sme rodina je proti povinnému očkovaniu a deleniu ľudí

Nesmieme to dopustiť, vyzval predseda hnutia.

Kollár: Sme rodina je proti povinnému očkovaniu a deleniu ľudí
Na snímke predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Foto: TASR

Hnutie Sme rodina zablokovalo návrh zákona, ktorým by sa napríklad pri vstupe do prevádzok zohľadňovala zaočkovanosť, „kvôli ľuďom“. V piatok 2. júla to uviedol predseda hnutia Boris Kollár s tým, že Sme rodina je „absolútne proti povinnému očkovaniu“ a proti deleniu ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných. „Nesmieme to dopustiť,“ povedal Kollár.

Doplnil, že šéf hnutia OĽANO a minister financií Igor Matovič ho ubezpečil, že návrh zákona upravia tak, aby ľudí nedelil „na dve kategórie.“ Podľa Kollára je potrebné pripraviť ho tak, aby v ňom ľudia videli benefit. Viackrát zopakoval, že on sám zaočkovaný je.

Poslanec hnutia Peter Pčolinský uviedol, že odmieta sankcionovať ľudí, ktorí sa nenechajú zaočkovať. Dodal, že Sme rodina odmieta držať ľuďom pri hlavách zbraň s otázkou „vyber si“.

Kritizoval koaličnú stranu SaS, ktorá na koaličnej rade údajne presadzovala, aby si nezaočkovaní hradili testovanie PCR testami. Vyslovil sa za ďalšie fungovanie mobilných odberových miest. Pčolinský podotkol, že na koaličnej rade padla dohoda, že návrh zákona pôjde na schôdzu 22. júla.

Kollár tiež povedal, že SaS a skupina poslancov okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) teraz blokuje iné návrhy zákonov.

Podľa poslankyne Zuzany Šebovej (Sme rodina) štát musí zariadiť, aby testovanie PCR testami bolo bezplatné, ak ho sám vyžaduje. Žiadať, aby si ho platili ľudia, považuje za „absolútne neprijateľné“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko