Na hlavný obsah

Korčok: Slovensko je v počte zaočkovaných najhoršie v strednej Európe

Nerozumie, prečo na Slovensku verí dezinformáciám viac ľudí ako inde.

Korčok: Slovensko je v počte zaočkovaných najhoršie v strednej Európe
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS). Foto: TASR

Slovensko je najhoršie spomedzi krajín strednej Európy v počte zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19. Povedal to minister zahraničných vecí (nom. SaS), ktorý sa v utorok (20. 7.) v Mělníku neďaleko Prahy stretol s ministrami zahraničných vecí Česka, Maďarska, Rakúska a Slovinska.

Rokovanie ministrov v stredoeurópskom formáte sa uskutočnilo z iniciatívy šéfa českej diplomacie Jakuba Kulhánka. Ministri sa prioritne venovali spolupráci v boji proti pandémii ochorenia COVID-19 a postpandemickej obnove, osobitne v oblasti oživenia ekonomiky a cezhraničnej spolupráce.

Šéfovia diplomacií sa na rokovaniach zhodli, že očkovanie je kľúčom k bezpečnosti občanov a zvládnutiu pandemických hrozieb. „Musíme vidieť realitu takú, aká naozaj je a nie takú, akú by sme vidieť chceli. Slovensko je spomedzi krajín, ktoré tu v Mělníku reprezentujeme, najhoršie pokiaľ ide o mieru zaočkovanosti obyvateľstva,“ povedal Korčok.

Moji kolegovia sa ma pýtali, a ja sa už dlhšiu dobu pýtam sám seba, ako je možné, že v porovnaní s Maďarskom, Českom a Rakúskom je na Slovensku evidentne oveľa vyšší podiel tých, ktorí veria dezinformáciám, hoaxom a otvorene hovorím bludom, ktoré hraničia s tmárstvom z minulých storočí,“ doplnil šéf slovenskej diplomacie.

Dodal, že kolegov informoval o tom, že vzhľadom na nízku mieru zaočkovanosti muselo Slovensko sprísniť podmienky vstupu na Slovensko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko