Na hlavný obsah

Krym trápia silné dažde i záplavy, úrady hlásia jednu obeť

Obyvateľstvo v jednom z okresov evakuovali.

Silné dažde spôsobili v nedeľu 4. júla na polostrove Krym, ktorý anektovalo Rusko, záplavy, ktoré si vyžiadali jednu obeť. Zatopených bolo desať dedín, informovali agentúry TASS a Interfax.  

Podľa agentúry Interfax voda strhla dve ženy v Bachčisarajskom okrese, pričom jedna zahynula a druhá bola hospitalizovaná so zraneniami. Prší takmer vo všetkých regiónoch polostrova, najviac zasiahnutý je však Bachčisarajskij okres, v ktorom sa vyliali z koryta dve rieky, miestne obyvateľstvo evakuovali.

Na poloostrove vyhlásili 17. júna stav núdze pre cyklón, v dôsledku ktorého zatopilo viac ako 600 domov. Úrady vtedy museli evakuovať takmer 1 800 ľudí. Najviac zasiahnuté boli mestá Jalta a Kerč. Cyklón si vyžiadal jednu obeť a 58 zranených, pričom sa predpokladá, že spôsobil škody v hodnote 12,5 miliárd rubľov (144 miliónov eur).

Rusko zabralo územie ukrajinského Krymského polostrova vo februári 2014 a nasledujúci mesiac ho po spornom referende, ktoré Ukrajina ani Západ neuznali, pričlenilo k svojmu územiu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet