Na hlavný obsah

Ľahkovážni vodiči ohrozujú bezpečnosť na železničnom priecestí pri Košiciach

Niektorí tak robia aj napriek osadeniu dopravného značenia.

Hazardujú so životom. Aj štáb RTVS sa presvedčil, že niektorí vodiči na železničnom priecestí v Čermeľskom údolí pri Košiciach nerešpektujú dopravné značenie. Rušňovodiči najskôr trúbia, no neraz už použili aj rýchlobrzdu.

„Je veľmi dôležité zachovať bezpečnosť, pretože stret tohto historického vlaku s autom by bol fatálny nielen pre cestujúcich, ale aj pre historickú techniku,“ uviedol riaditeľ Detskej železnice Košice Ľubomír Lehotský.

Tak ako po minulé roky v lete, aj teraz vrátili na priecestie dopravnú značku „Stoj, daj prednosť v jazde“. Ide o frekventovanú cestu, smerujúcu na Jahodnú a Spiš. Vlak tade prechádza 15 až 20-krát denne. No mnohí vodiči značku aj tak nerešpektujú.

„Vodiči sa tu naozaj nesprávali korektne, mnohí to priecestie preleteli, mnohí aj teraz po zavedení stopky. Niektorí dokonca zastanú na koľajniciach, kedy vlak musí použiť rýchlobrzdu. Sú to ťažké vlaky, ktoré nezastanú po niekoľkých metroch,“ spresnil Lehotský.

Podľa Lehotského situácia na priecestí z posledných týždňov ukázala, že táto dopravná značka je tu zatiaľ nevyhnutnosťou.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny